Keer terug naar de website van De Hoofdzuster Een afspraak maken

Waarmee kan de Hoofdzuster u helpen?

Neem contact op

Introductie Menopauze app op Wereld Menopauzedag

 

Veel vrouwen nog steeds te weinig kennis over menopauze

Doorn, 18-10-2017 – Vrouwen weten nog steeds te weinig over de overgang. Overgangsklachten als opvliegers kennen ze meestal wel, maar dat er nog zo’n 100 andere klachten en zelfs gezondheidsrisico’s op oudere leeftijd aan verbonden zijn, is bij de meeste vrouwen onbekend. Op Wereld Menopauzedag, 18 oktober 2017, lanceert Care for Women de eerste Nederlandstalige Menopauze app voor iPhone en Android. Op deze manier hoopt zij meer aandacht te vragen voor de menopauze, de klachten en de gevolgen hiervan.

Goed nieuws, vindt ook Care for Women specialiste Anja van Woerdekom. Ook zij ziet in haar praktijken in Doorn, Zeist en Veenendaal vaak dat vrouwen de klachten en gevolgen van de overgang vaak onderschatten of gewoonweg niet kennen. Ze is blij dat deze applicatie ondersteuning kan bieden bij het doorbreken van het taboe rondom de menopauze, de klachten en de gezondheidsrisico’s op latere leeftijd.

De menopauzetest in de app moet vrouwen snelle en eerste inzicht geven

En daarom wordt op 18 oktober 2017, Wereld Menopauzedag, de eerste Nederlandstalige Menopauze app voor iPhone en Android gelanceerd. In deze app zit een Menopauzetest die vrouwen snel een eerste indicatie geeft of de klachten die ze ervaren afkomstig zijn vanuit de overgang. De uitslag van de test en de uitleg van de overgangsklachten moet een eerste stapje zijn naar het oplossen van de problemen die zij ervaren.