Een afspraak maken

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op

Nieuws

Beschikbaarheid Zoely

Ik hoorde van verschillende vrouwen dat de Zoely slecht te verkrijgen is in de apotheken. Ik heb MSD hierover een mail gestuurd en werd net gebeld door hen. De Zoely is momenteel niet leverbaar en zij kunnen ook niet aangeven wanneer het middel wel weer verkrijgbaar is. Het zijn voor een groot deel de gevolgen van de cyberaanval in juni.

Overgang in de verstandelijk gehandicaptenzorg

Overgangsklachten bij vrouwen met een verstandelijke beperking. Hoe weet je wanneer iemand met ernstig meervoudige beperking in de overgang is?  Samen met de Blikopeners is er een training ontwikkeld voor medewerkers van instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. De trainingsdata die al vast staan zijn: 28 november en 14 december. Ook incompany mogelijk. Wat is de overgang en hoe herken ik dit bij de cliënten die ik begeleid. Informatie via: a.vanwoerdekom@careforwomen.dehoofdzuster.nl 06-40577820

Gratis health-check!

Zoals sommigen misschien al weten, zijn wij ook actief op de Facebook-pagina Care for Women – de Hoofdzuster. We zijn op weg naar de 200 volgers en we geven een check van dertig minuten weg als we ons doel bereiken. Dus als u de pagina leuk vindt en deze volgt, maakt u automatisch kans. Wij kiezen een winnaar zodra het doel is bereikt. De gelukkige winnaar zal een bericht vinden op de pagina en persoonlijk benaderd worden op Facebook. U kunt voor de check terecht bij alle vier de praktijken in Doorn, Zeist, Veenendaal en Soest in overleg met Anja of Desiree. Maar wat bevat zo’n check precies? In een half uur wordt uw gezondheid bekeken en krijgt u passend advies:

– cholesterol (HDL, LDL en trigliceriden)

– glucose(bloedsuiker)

– lichaamsanalyse (vetpercentage, spiermassa en buikvet)

– bloeddruk

Kijk dus snel op de Facebook-pagina en vindt ons leuk!

Hormonen na de menopause

Als je meer dan een jaar niet meer menstrueert ben je in de Menopause.

Dat betekent dat de eitjes in je eierstokken op zijn en daardoor dat de productie van oestrogenen is gestopt. Een klein deel wordt dan nog aangemaakt in de bijnieren. Deze daling kan erg veel klachten geven. Hiervoor kun je synthetische hormonen slikken. Niet elke huisarts wil dit voorschrijven vanwege het risico op borstkanker.

Vandaag had ik een mw. in de praktijk die geen oestrogeenpleister kreeg vanwege de hoge dosering hormonen. Ze kreeg wel een combinatiepil. Deze bevat 14 dagen 1 mg Estradiol(oestrogeen) en 14 dagen 1 mg Estradiol en 10 mg Dydrogesteron(Progestageen).

De oestrogeenpleister heeft echter een veel lagere dosering nl: 50 microgram oestrogeen per 24 uur. Bovendien zit je  niet te wachten op weer maandelijkse bloedingen die je al jaren niet meer hebt gehad.

Vind je het moeilijk een keuze te maken en wil je meer informatie, bel ons dan voor een afspraak of contact ons via het contactformulier.

Depressie en massage

Lees het artikel in onderstaande link;

massage-als-remedie-tegen-depressie.html

 

 

De kracht van onze praktijk is de combi….Care for Women en De Hoofdzuster.
Als jouw depressieve klachten hormonaal zijn kun je je laten adviseren tijdens een consult. De consulten worden vaak vergoed in de aanvullende verzekering. Dit kun je dan combineren met een massage. Zo wordt je klacht van meerdere kanten bekeken.
Maak een afspraak in de praktijk.